auto-enhance-new

Всички обичаме да споделяме снимките си в социалните мрежи. Дали ще е поредното селфи, или някоя весела котка, едва ли има огромно значение. Обожаваме да снимаме всичко, което ни прави впечатление, както и да събираме коментари и харесвания. Facebook знае това и предприема мерки, които да спестят време.

ВИЖ ОЩЕ: КАК ДА НАУЧИМ ВСИЧКИ ТАЙНИ НА FACEBOOK

През последните няколко години всичките приложения с филтри, на първо място Instagram, покориха потребителите. Мобилната фотография спечели доста почитатели, които щракат смело всяко едно нещо, след което прилагат всевъзможни филтри. Крайната цел е подобряването на качеството на снимките.

От днес, чрез мобилните приложения на Facebook, всички снимки ще бъдат автоматично подобрени. Това ще се случва чрез алгоритми, които са заложени в програмния код. С помощта на плъзгач потребителите ще могат да контролират наситеността, както и да въвеждат другите промени, които се прилагат.

Новата функция ще позволи да се споделят много повече снимки, тъй като времето за редактиране на фотографиите ще намалее драстично. Много други социални мрежи и приложения за споделяне добавиха подобни възможности преди време.

Друг плюс за социалната мрежа е, че ще спести на някои потребители работата с външни приложения. Концентрирането на повече внимание върху съдържанието във Facebook задържа ползвателите в тази платформа. Това ще увеличи и приходите от рекламите.