Както винаги, и тази година събитието Comic-Con в Сан Диего изненадва с много и интересни трейлъри за предстоящи продукции. От филми, които трябва да излязат скоро, до такива, които очакваме едва догодина. Самото събитие приключи вчера (неделя, 12 юли), след четири дни на пълно удовлетворение на меломани и фенове на поп културата. Разбира се, на тези от вас, които обичат да прекарват времето си в киното, няма как да не покажа най-интересните трейлъри, които присъствалите на Comic-Con са видели за първи път. Голяма част от тях са пуснати официално в интернет, но има и такива, които са били ексклузивни.

„Междузвездни войни: Епизод VII“

Видеото за „Междузвездни войни: Епизод VII – Силата се пробужда“ (Star Wars: Episode VII – The Force Awakens) не е точно трейлър. То по-скоро ни показва защо бъдещата серия за джедайте ще бъде нещо, което всеки фен на поредицата трябва да гледа. Имаше хора, които се оплакваха, че всичко в новия епизод ще бъде компютърна графика. Ще трябва да ви разочаровам (или по-скоро не точно) – голяма част от специалните ефекти са всъщност практически такива – костюми, макети, декор и т.н. Какво по-хубаво от това? Може би добър сценарии. Е, ще почакаме и ще разберем и това. Новите „Междузвездни войни“ дебютират в българските кина на 18 декември тази година.

„Батман vs. Супермен: Зората на справедливостта“

Това тук пък е най-новият (втори официален) трейлър за бъдещия епос на DC Comics „Батман vs. Супермен: Зората на справедливостта“ (Batman v Superman: Dawn of Justice). За разлика от предишното видео за тази продукция, тук виждаме много повече от това, което можем да очакваме от филма. За малко е показан Джеръми Айрънс като помощника на Брус Уейн Алфред. В кадър влиза и Жената чудо, чиято роля изпълнява енигматичната Гал Гадот. Номинираният за Оскар Джеси Айзенберг изглежда ще изиграе един интересен Лекс Лутър, а героят на Бен Афлек силно се страхува от Супермен. Битката ще е жестока!
Очакваме филма през март 2016 година.