blackberry_passport

Появиха се нови снимки и кратко видео на BlackBerry Passport – нетрадиционния нов смартфон на канадската компания, която вероятно силно се надява именно той да се окаже спасителят на бранда, който поне малко ще им върне загубените позиции и ще поразчисти тъмните облаци, обвили бъдещето на канадците.

Снимките не дават кой знае каква нова информация, но ни разкриват в по-добри детайли интересния дизайн на новия смартфон на BlackBerry. Източникът потвърждава характеристиките на устройството, които ни бяха известни досега. BlackBerry Passport ще има 4-инчов квадратен дисплей с резолюция от 1440 х 1440 пиксела. Поради характерната форма, размерът на диагонала в случая е подвеждащ. Както се вижда, устройството има значително по-голям дисплей от iPhone 4, който има 3.5-инчов дисплей.

blackberry_passport_3

Останалите параметри включват 3 GB рам, 32 GB вътрешна памет, разширима с Micro SD карти и батерия с капацитет от 3450mAh. На фона на налагащата се тенденция за все по-малки смартфони, появата на BlackBerry Passport изглежда меко казано озадачаваща. През последните няколко години канадската компания изпитва сериозни финансови проблеми и изглежда, че BlackBerry са готови на драстични мерки, за да подобрят продажбите си. Само бъдещето обаче ще покаже дали Passport ще промени съдбата на някогашния лидер в света на смартфоните.