blackberry

BlackBerry обмисля да пусне смартфон с Android, съобщава Reuters. Този потенциален ход е част от желанието на компанията да се фокусира върху софтуера и управление на устройството, вместо да притежава изцяло операционната система. Това решение не е толкова изненадващо, защото след няколко отлагания на BlackBerry 10 OS и не толкова шумното й пускане, канадският производител вече има под 1% дял на пазара за смартфони.

Според Reuters операционната система на Google едва ли ще бъде използвана за плъзгащия се телефон, показан по-горе, който беше представен на Световния мобилен конгрес. „Ние не коментираме слухове и спекулации, но оставаме отдадени на BlackBerry 10, която осигурява защита и производителност, които са несравними“, заяви BlackBerry в изявление за Reuters.

BlakBerry има връзка с Android – BlackBerry 10 разчита на емулирани Android приложения за голяма част от библиотеката си, BBM Messenger беше пуснат за iOS и Android, а компанията интегрира своята технология за сигурност в Knox софтуера на Samsung Android телефоните. Пускането на устройство изцяло с Android би могло да увеличи влиянието на канадската компания, защото тази платформа е много по-полуярна и използвана от потребителите.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS