Samsung представиха своя гласов асистент Bixby още през пролетта, но тогава той не дойде с гласовите възможности, които бяха рекламирани. По-късно такива получиха потребителите в САЩ и Южна Корея, като всички останали трябваше да продължим да чакаме. Ето че от днес Samsung започват активиране на функционалността в глобален мащаб — според информацията Bixby Voice ще бъде наличен в 200 държави по света.

Лошата новина е, че гласовите възможности на асистента са ограничени до разбиране само на американски английски и корейски език. Така че ще можете да ги ползвате само ако сте избрали English (US) като език за вашия Galaxy S8 / Galaxy S8+.

Глобалната премиера на Bixby съвпада с премиерата на фаблета от корейците. Samsung Galaxy Note 8 се очаква да дебютира на специално събитие утре. Той също ще дойде с отделен Bixby бутон и същите възможности като тези на асистента при Galaxy S8 серията.

Важно е да се отбележи, че явно активацията на услугата е поетапна и някои потребители още нямат достъп. Така че проверявайте от време на време и да се надяваме, че ще можем да достъпим Bixby и в България.

Много потребители останаха разочаровани от това, което може да прави Bixby, защото се оказа, че нещата не са точно така, както бяха рекламирани. Още повече невъзможността да използаме Bixby бутона за извикване на друго приложение или функция фрустрира допълнително феновете на Google Assistant. Остава да видим как ще се развие Bixby в бъдеще и дали ще започне да работи и с други езици, освен английски и корейски.