Представете си, че ви е писнало да карате последните модели Range Rover, или пък Cayenne Turbo S, и тъй като сте фен на високопроходимите автомобили, желаете пак да си вземете джип. Въпросът е към какво да се насочите? Може би току що обявеното SUV Bentayga от Bentley ще ви заинтригува. Bentley отдавна се канят да навлязат в бизнеса с високопроходими коли и ето, че скоро на пазара ще се появи ултра луксозният Bentayga.

Животното от Bentley притежава 600 конски сили мощност, които му помагат да се движи с цели 301 километра в час. Това официално прави новият модел на компанията най-бързият високопроходим автомобил до момента. Пробегът на Bentayga от 0 до 100 км/ч е за точно четири секунди, което не го прави най-бързо ускоряващата такава кола, но все пак крайната скорост не е ниска.

Двигателят под капака е 12-цилиндров W-образен, помагащ за офроуд движение. И въпреки че няма логика да изведете толкова скъпа кола в прахоляците и калищата извън града, опциите за това са налични – настройка за наклона на пътя, вида настилка и т.н.

Отвътре Bentley Bentayga е невероятно красив. В багажника имате на разположение хладилник за шампанско и луксозен комплект за пикник, а на таблото се подвизава механичен часовник, произведен от Breitling, който е от чисто злато и диаманти и периодично се навива от система в колата.

Когато излезе на пазара, Bentayga ще се предлага във вариант с четири или пет места, като се очаква да бъде представен и седем-местен модел. Той ще може да дойде при вас с дизелов или пък хибриден двигател. Цените засега не са налични.

bentley-bentayga-suv-2015-2 bentley-bentayga-suv-2015-3 bentley-bentayga-suv-2015-4 bentley-bentayga-suv-2015-5 bentley-bentayga-suv-2015-6 bentley-bentayga-suv-2015-7 bentley-bentayga-suv-2015-8 bentley-bentayga-suv-2015-9 bentley-bentayga-suv-2015-10 bentley-bentayga-suv-2015-11

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS