Aston Martin Vulcan – запомнете това име, защото това е колата, която никога няма да може да имате. Това е новата лимитирана серия суперавтомобил на британския производител. С цена от 1,500,000 лири той ще е сред най-скъпите играчки за пораснали момчета, които може би ще срещнете на пътя, а може дори и никога да не видите на живо.

ВИЖ ОЩЕ: Мотосалон София 2015: добре дошли в света на моторите

Със 7.0-литров V12 двигател и мощ от 800 конски сили, Aston Martin Vulcan просто ще помита всичко по-пътя си и след него най-вероятно просто ще дишаме прах и миризма на гуми, струващи три пъти колкото нашия автомобил. Може да сме спокойни, че това е почти невъзможно да ни се случи, защото от този модел ще бъдат направени само 24 бройки. Колата е двуместна и е изработена отновно от карбон, има Xtrac шестстепенна скоростна кутия, 2.8-метрово междуосие и керамични състезателни спирачни дискове с размери 380мм в диаметър отпред и 360мм отзад.

За да съм наистина точен, Aston Martin Vulcan няма как да бъде купен. Който иска да го кара реално не го купува, а се записва да бъде тестови пилот. Същата история като с Ferrari FXX K. Тази кола не е направена за улиците, а за писта. Следователно всеки, който иска да я покара ще трябва да мине допълнителен курс на модели като Aston Martin V12 Vantage S, Vantage GT4, и One-77, които ще бъдат водени от професионални състезатели като Дарън Търнър. За сведение само, той е печелил „24 часа на Льо Ман”.

Повече информация за този модел, както и много друго уникални автомобили, ще имаме на Geneva International Motor Show след седмица.