Apple Watch

Apple официално обяви, че Apple Watch ще започне да се продава от април. Това бе изявлението на Тим Кук, който добави, че компанията разделя годината на три четиримесечия и в първото очевидно ще видим най-очаквания и коментиран часовник. Принципно Apple прави голямо изключение, обявявайки датите за пускането на нов продукт по време на финансовия разбор на годината, който между другото се оказа доста розов за ябълката. Благодарение на огромните продажби на двата флагмана и сериозното присъствие в Китай, Apple отново показва, че е номер едно.

ВИЖ ОЩЕ: Тим Кук прибра над 9 милиона долара от Apple за 2014

Кук не спомена нищо за цените, освен това че ще започват от 349 долара. Според данни, за които ви споменахме преди време, те може да достигнат и до 4000 долара. Apple Watch ще има три разновидности – Apple Watch, Apple Watch Sport и Apple Watch Edition. Часовникът ще бъде наличен в различни цветове и материали. Потребителите ще могат да изберат по-спортен модел със силиконова каишка или луксозен вариант, изработен от 18-каратово злато.

Apple Watch идва с няколко иновативни и напълно нови технологии. Една от тях е така нареченото „дигитално докосване“. Чрез съответно приложение, което се стартира с бутона под коронката, потребителите на часовника могат да комуникират помежду си само чрез докосване. Умният часовник на Apple поддържа интеграция с гласовия асистент на iOS – Siri. Чрез натискане и задържане на коронката потребителите могат да задават гласови команди, за да контролират функциите на Apple Watch или да диктуват съобщения. Apple Watch е първият умен часовник, който използва коронка (като нещо различно от бутон), която компанията нарича „дигитална коронка“ и играе ключова роля в навигацията на часовника.