Apple and Android

apple-android

Много е възможно скоро да видим първото Android приложение от Apple. Според непотвърдена информация компанията ще създаде нова услуга за поточно слушане на музика, която е подобна на Spotify. Вероятно Apple ще използва своята скорошна придобивка от миналата година Beats Audio. Сделката бе за сумата от 3 милиарда щатски долара, в което се включваше и абонаментната музикална услуга на компанията.

Виж още: Galaxy S6 може да се окаже копие на iPhone 6

За да успее на възможно най-много платформи, е важно приложението на бъдещата стрийминг услуга на Apple да не е достъпна само за потребителите на iOS. Анализатори смятат, че може би месечната такса за ползване може да бъде 8 щатски долара, което е по-ниско от тази на Spotify (10 щатски долара на месец).

В миналото, при придобиване на услуга, от Apple винаги са премахвали Android версията, но тук за първи път виждаме по-различно мислене. Android има около 85% световен пазарен дял на смартфоните, което е достатъчно добра причина да има приложение за тази операционна система. Едва ли Apple биха инвестирали в подобна услуга, ако не са сигурни, че могат да възвърнат своите инвестиции в разработката и сключените договори с музикалните компании.