Ето това вече е неочаквано – от Купертино да снимат свое собствено риалити шоу. Въпреки, че имаше новини за подобно начинание преди време, не беше ясно за какво точно става въпрос… до сега. Apple официално обявиха началото на записването за кастигни за риалити шоу, в което участниците ще представят своите приложения за iOS и ще се състезават за големи награди.

Шоуто се нарича „Planet of the Apps“ и ще започне снимки по-късно тази година. Крайният срок за записване е 26 август, като евентуалните състезатели трябва да имат работеща бета версия на своята апликация до 21 октомври.

Форматът на риалитито още не е ясен, но то най-вероятно ще може да се гледа в услугите на Apple като iTunes и Apple TV. Не се знае дали някоя телевизия няма да купи права за ефирното му излъчване.

Според информацията на сайта, Apple търсят стоте най-добри разработчици на приложения, които да представят идеите си пред Apple. Те ще се състезават за менторство от специалисти в областта, стратегическо място на апликациите им в App Store и финансиране в размер на до 10 милиона долара.