Вицепрезидентът на Apple Крег Федерихи признава, че компанията е сгафила когато става въпрос за чудовищната машина Mac Pro от 2013 година: „Заклещихме се в ъгъла. Искахме да направим нещо смело и различно. Това, което не оценихме напълно в онзи момент, бе колко насочени бяхме към конкретна идея и в бъдещето се оказахме малко затворени — в кръгла форма.“

Сега, интервю пред BuzzFeed и няколко други медии, Фил Шилер пък потвърждава, че Купертино работят по изцяло нов и различен Mac Pro, който ще дойде в комплект с дисплей. „Напълно преосмисляме Mac Pro“, споделя той.

Ако вече се питате дали устройството ще излезе на пазара тази година, недейте. Шилер споделя още, че Apple е дала на инженерите колкото време им е нужно, за да може всичко да е перфектно. С една дума, когато излезе — тогава.

Напоследък потребителите обвиняват Apple, че е зарязала macOS и десктоп машините си. Дори за новите MacBook Pro се говори, че не са с достатъчно мощни батерии и че имат прекалено малко портове, което пречи на работата на някои. Да се надяваме, че Mac Pro ще има какво по-добро да предложи.

Колкото до стария модел, Купертино пуска две нови негови версии съвсем скоро, с повече процесорна мощ. Срещу 2999 долара можете да получите Mac Pro с шест-ядрен Intel Xeon процесор, двойна AMD FirePro D500s видео карта и 16GB RAM. Ако можете да отделите 3999 долара пък, ще вземете машината с осем-ядрен процесор Intel Xeon и двойна AMD FirePro D700s видео карта.