Apple-iPhone-6-Plus-Picture-24

По-рано тази седмица много от притежателите на iPhone останаха с блокирано приложение Messages, след като им беше изпратено съобщение със специфичен код. Тогава ви казахме какво може да направите, ако получите подобен текст от някой „доброжелател“. Сега Apple публикува решение на проблема на своя официален сайт за поддръжка.

Компанията е написала, че потърпевшите трябва да следват следните стъпки, използвайки Siri, за да отблокират Messages:

1. Поискайте от Siri „да прочете непрочетените съощения. („read unread messages“)
2. Използвайте Siri, за да отговорите на проблемното съобщение. След като го направите, ще може отново да отворите Messages.
3. Когато отворите Messages, плъзнете съобщението наляво и натиснете изтрий. Другият вариант е да задържите с пръст върху съобщението и да натиснете More, след което да го изтриете.

Препоръките на Apple съвпадат с решенията, които бяха предложени от повечето сблъскали се с проблема iPhone потребителите. Друг вариант е, ако имате Mac, а съобщението е било изпратено от друг Apple потребител през iMessage, просто отворете причиняващия проблема разговор в приложението Messages на компютъра и изпратете отговор, без значение какъв.

Apple казва, че е наясно с проблема и работи по оправянето му, като все още се очаква да пусне ъпдейт за Messages, който ще спре блокирането му при получаването на кода.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS