Без много шум Apple представиха изцяло нова разцветка на iPhone 7 вчера. Тя беше пусната в онлайн магазина на компанията след като същия за известно време беше свален и недостъпен. Това от своя страна наведе феновете на идеята, че може би предстои нещо ново, но бяха изненадани от най-малко очакван подарък.

iPhone 7 и iPhone 7 Plus за първи път се появяват в червен цвят, макар и самата разцветка да не е дебют за Apple — преди време Купертино предлагаха червен iPod като част от благотворителната анти-СПИН акция Product RED (която компанията продължава да подкрепя вече 10 години).

Новият iPhone излиза на пазара още тази седмица, като ще може да се поръча от Apple Store в петък. Цената му ще стартира от 749 и 869 долара, съответно за iPhone 7 и iPhone 7 Plus моделите. Ще са налични варианти със 128 и 256GB вградена памет. Според информацията, устройствата ще са налични в около 40 държави. За България iPhone 7 Product RED ще се предлага от Мтел.

apple-iphone-7-plus-red-2

Заедно с червения iPhone, Apple пускат в продажба още нови силиконови калъфи в цветове azure, camellia и pebble, както и кожени такива в taupe, sapphire и berry. Цената на последните ще е 35 долара.