Pic credit: coroflot

Знаете, че през последните няколко дни се говори много за новата кола, по която Apple работи. До момента не беше ясно дали това е лъжа или не, защото никой не се наемаше да каже нещо сигурно. Снощи Wall Street Journal излезе с репортаж, който твърди, че компанията наистина работи по нов електрически автомобил.

ВИЖ ОЩЕ: Ревю на LG G Watch R

„Project Titan“ е кодовото име на този проект, за който Тим Кук бил дал разрешение да се работи още преди около година. По „Project Titan“ работят няколко стотин души от различни отдели на компанията, а ръководител е Стив Задески, който е бивш инженер на Форд. Докладът също така гласи, че представители на компанията вече са се срещнали с други големи имена в автомобилния бранш, които могат да участват в изграждането на подобен автомобил. Засега знаем само за Magna Steyr, която е работила по коли за Mercedes и BMW.

И все пак, Apple може и да не направи електрическа кола. Това може да е само някаква разработка, може да е платформа за тестване на други технологии, а дори и да е автомобил, не е ясно дали ще стигне до масовия клиент. Все пак Apple са специализирани в потребителската електроника, а не в транспорта, но компанията се развива невероятно бързо и подобна стъпка няма да е кой знае каква изненада.