apple_beats

Beats Electronics вече официално е част от Apple. Двете компании използваха своите уеб страници, за да потвърдят, че сделката, оценена на близо 3 милиарда, е вече факт.

“Музиката винаги е имала специално място в нашите сърца и сме развълнувани да обединим сили с група хора, които обичат музиката колкото нас” се казва в изявлението на Apple. Самият Тим Кук използва личния си профил в Twitter, за да поздрави създателите на Beats – Dr. Dre и Джими Айовайн, за присъединяването им към технологичния гигант.

От своя страна Beats припомня дългогодишния опит на Apple в създаването на “инструменти”, които помагат и вдъхновяват безброй музиканти, главно визирайки Mac, iPod, iPhone и iPad. Компанията допълва, че в семейството на Apple вече има нов “инструмент”, който ще продължи традицията на Apple в сферата на музикалната индустрия.

Последствията от сделката вече започват да се усещат. Още от петък електронния магазин на Beats спря да приема поръчки, като всички желаещи да се сдобият с популярните слушалки са пренасочвани към магазина на Apple.