След премиерата на новата операционна система macOS и нейните възможности, Apple пуснаха предварителна версия за разработчици, която може да бъде инсталирана на устройства. Разбира се, тя е пълна с бъгове и не се препоръчва за обикновените потребители. Въпреки това, доста хора вече докладват, че са я инсталирали и са намерили много интересни редове код сред нейния приложно-програмен интерфейс (API).

Едно от нещата, което бихме могли да очакваме при по-нови модели MacBook вбъдеще може би е специален тъчскрийн OLED панел, който да замени Function бутоните отгоре на клавиатурата. На него може да се вижда различна информация, както показва концепцията по-горе, както и да служи за контрол на множество функции. Според програмния код, както може да се види, една предполагаема такава е специален бутон за Do Not Disturb функция, а не е изключено по-нови MacBook устройства да дойдат и с поддръжка на Touch ID.

apple-macos-new-api

Apple ни показаха как при macOS Sierra ще можем да отключваме лаптопите си само благодарение на това, че наблизо ще има Apple Watch или iOS устройство. С новата десктоп операционна система обаче може да пристигне и друг начин за отключване – скенер за пръстови отпечатъци директно върху OLED панела, който да работи с Touch ID.

Информацията е много интересна, но имайте предвид едно – това, че този програмен код е наличен в приложно-програмния интерфейс на macOS Sierra, не значи, че е задължително скоро да видим MacBook, който поддържа подобни функции.