3drSolo_Ground_3

Миналата седмица DJI ъпдейтна своята Phantom серия с 4K версия, а сега 3D Robotics отговори на това с новия Solo квадрокоптер. Устройството е с две Linux системи с 1GHz процесори – един в дрона и един в контролера, като това е с цел Solo да може да има редица смарт функции, без те да натоварват бордовия компютър Pixhawk 2. Други ключови функции са HD стрийминг от GoPro директно на вашия телефон на повече от половин миля разстояние, няколко кинематографични режима при полет и пълен автопилот.

Solo_White_Controller630

3DR си партнира с GoPro, благодарение на което Solo ще има много полезни настройки на камерата. Ще може започнете или спрете запис, когато пожелаете, да преминете от видео към снимки, да промените режимa на видео и т.н. директно от мобилното приложение на Solo.

Цената само на дрона е 1 000 долара, а 1 400 долара ще трябва да дадете, ако искате стабилизатор за камерата GoPro, но добрата новина е, че може да персонализирате своя дрон бързо и лесно. Купилите Solo ще имат възможността изпробват и летене на закрито, да заменят инфрачервени сензори, дори и балистичния парашут, както и кардана на 3DR. Solo е направен така, че може да работи и с по-големи батерии.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS