Материалът е съвместна разработка на Luba6ky и Венци Димитров  

 

 

Е, днес е премиерата на дългоочаквания блокбъстър от Marvel Studios “Отмъстителите: Ерата на Ултрон” (Avengers: Age of Ultron) и може би някой от вас вече са го гледали. Други обаче тепърва ще го гледат и сигурно искат да прочетат някоя и друга дума за филма преди да стъпят в кино салона. Спокойно, това не е ревю и няма да има спойлери. След като имахме честта вчера да гледаме Avengers: Age of Ultron, Luba6ky и Венци Димитров ще ви представим десет причини, поради които да не гледате новата продукция на Marvel. Неочаквано, а? И ние така се почувствахме вчера вечерта… Да започваме.

Венци Димитров

 

1. Плосък хумор

Във всички филми на Marvel винаги има по нещо смешно. Един-два момента, колкото да знаете, че става въпрос за история и герои, зародили се в комиксите. И в Avenger: Age of Ultron не липсва хумор и дори бих казал, че тук той е повече, отколкото в която и да е друга продукция на студиото, с изключение може би на “Пазителите на Галактиката” (Guardians of the Galaxy). Но останах разочарован от шегите, които героите пускат и тези, които се получават от самото действие. Слабо…

2. Никакъв екшън

Видяхме няколко трейлъра за филма и всички те обещаваха много екшън. Опасен зъл робот и отчаяни супергерои, които се опитват да го победят, но екшънът тук е на средно ниво. Нямаше тупаници, експлозиите бяха нищожни и Тор нещо ми се видя, че слабичко замахва с Мьолнир. На всичкото отгоре описаните като много опасни близнаци Scarlet Witch и Quicksilver като цяло не бяха нищо особено. Специално Вещицата изобщо не може чак толкова добре да манипулира умовете и пространството около себе си.

3. Нямаше драма

Чувам ви как си казавте “Защо пък да има драма?” Е, защо пък да няма? Съдбата на света виси на косъм, Отмъстителите са безпомощни… А второстепенните супергерои като Черната вдовица (в ролята невероятната Скарлет Йохансон), Ястребовото око и дори Хълк няма да ви покажат нищо от своята скрита страна, каквото сте свикнали да правят централните персонажи.

4. Хълк беше скучен

Като заговорихме за Хълк… И от него не очаквайте нищо кой знае какво. Едно голямо, зелено, ядосано чудовище, което мачка ли, мачка. Е да, ама не! Помните трейлъра, в който видяхме как Железният човек се бие с Хълк по някаква причина (обещах да няма спойлери). Та този въпросен бой е незначителна част от целия екшън, който вече коментирахме. Честно! Хълк и Вижън ми бяха най-скучните персонажи в Avengers: Age of Ultron.

5. Ultron не е това, което всички си представяха

На финала, разбира се, трябва да кажем нещо и за главното зло в лентата на студио Marvel. Както се казва – зло, зло… колко да е зло? Според вас дали Отмъстителите го побеждават? Да, познахте. Чакайте… какво предположихте вие? Така де. Ultron е програма, която, както всички знаят, е създадена от Тони Старк. Защо тя е лоша и не желае нищо добро на нашата смела група супергерои, ще ви оставя да разберете сами. Пак казвам, не очаквайте нищо кой знае какво, дори специално от Ultron. И ако трябва да отбележа, бих казал, че героят не е добре замислен и не е добре представен на екран. Неочаквано, но за жалост факт…

Тийзър:

Знаете, че във вселената на комиксите Marvel вече пренастроиха своите Отмъстители и ги промениха. След голямото събитие, при което се очаква доста герои да си отидат, други застават на тяхно място. Това много добре знаете, че ще стане и тук, защото от студиото са обявили желанието си филмовата вселена да върви ръка за ръка с комиксовата такава. Та, с риск да издам един съвсем лек спойлер [не четете това изречение докрай, ако искате да останете в пълно неведение], сигурно ви е напълно ясно, че потенциалния нов екип Отмъстители ще се покаже тук. Или поне част от него. Е, това е.