Снимка: The Verge

Galaxy Gear-008-Set1 Side_Six

Samsung представи новия умен часовник Galaxy Gear — функционален, стилен и изчистен аксесоар, който се свързва със фаблета Galaxy Note 3 или таблета Galaxy 10.1, за да работи. Часовникът в съвсем скоро време ще работи с Galaxy S4 и Note 2.

Galaxy Gear идва с 1.63-инчов Super AMOLED дисплей с резолюция от 320х320 пиксела. Каишката, върху която е монтирана малка камера, се предлага в шест цвята. Корпусът в два — металичен и розово злато. Камерата, която прави бързи снимки и 720p видео клипове с 10 секунди дължина, прави заснемането на моменти по-лесно от всякога. Просто насочвате ръката си, натискате бутона и вече снимате.

Едва ли ще останете разочаровани от Galaxy Gear, когато стане въпрос за приложенията. Устройството е съвместимо с над 70 популярни апликации като Evernote, Path, RunTastic и RunKeeper. Снабдено е с акселерометър и педометър за разпознаване на жестове и стъпки. Като пример, когато някой ви звънне, можете да доближите часовника до ухото си и да отговорите на разговора, вместо да вадите своя смартфон.

Galaxy Gear в снимки

Всичко от Samsung Unpacked 2013 →