Има много неща, които можеш да видиш с очите си. Почти всичко, което те заобикаля всеки ден, е видимо за теб, но има неща, които никога няма да можеш да видиш. Неща като любовта. Тя е една от тях, която може само да я почувстваш и то, ако си късметлия. Това е птиче, което не каца на рамото на всеки и е важно, когато кацне на твоето, да го разбереш.

Историята, която ще видите в това видео, разказва за живота на двама души, които вероятно живеят същия живот като всички нас. Всяка сутрин те стават, вършат обичайните си занимания, ходят на работа и всичко това се повтаря всеки ден. Истината е, че макар заобиколени от хора и непрекъснато вършещи нещо, те са сами. Има една празнота, която се усеща в погледа им и няма нещо, което да я запълни.

Съдбата обаче е интересно нещо и един ден ги среща. Е, почти. Истината е, че момичето така и не забелязва кой минава покрай нея и не предполага, че ще го срещне отново. Той обаче я вижда и красотата ѝ оставя наистина голяма следа в съзнанието му. Той е творец, човек на изкуството, и за него е най-лесно да изрази това, което чувства чрез картина.

И така денят продължава. Тя си върши своите занимания, а той продължава да рисува една и съща картина цял ден. В стремежа си да я направи перфектна той къса лист след лист, докато не извае лицето ѝ до съвършенство. И така до момента, в който денят не стига своя край. Нашата героиня вече е на път към дома, когато го забелязва коленичил на улицата, рисувайки своята картина. Когато поглежда вече завършената рисунка, тя вижда себе си и това е моментът, в който животът ѝ ще се промени, защото това е онова малко нещо, което тя е чакала. Онова семпло и просто нещо, което се нарича любов.

Как може да пресъздадеш нещо такова в една история, разказана в четири минути? Доста трудно, ако трябва да съм честен. Това не е обикновено видео, а нещо съвсем различно и когато трябва да разкажеш една история само чрез видео и музика, е истинско предизвикателство за всеки режисьор. С помощта на Ники Николов и всички останали, които участваха в този проект, мисля че успяхме да пресъздадем едно чувство с това, което умеем най-добре, а именно чрез едно уникално видео.

Тук искам да отбележа и фактa, че за заснемането на този кратък филм бе използван новият LG G4. Абсолютно всяка сцена е заснета с телефона, без специални ефекти или подобрения при монтажа. Единствените промени са в цветовете. Както знаете, камерата е с 16MP сензор с големина 1/2.6“, лазерен автофокус и OIS 2.0. Цялото видео е в 4K резолюция.

Надявам се този филм да ви хареса и да успеете да усетите чувството, което се опитахме да пресъздадем чрез него. Приятно гледане!