Ш

офирането е една голяма част от живота на модерния човек. Независимо дали става въпрос за шофиране по улиците на града или пък на дълъг път, все някога на всички ни се е налагало да използваме навигация по една или друга причина. Точно за това в днешно време са много популярни приложенията за нивигация за смартфони. Просто не всеки може да си позволи един Garmin. Поради тази причина днес ще споделим с вас топ десет най-добрите приложения за навигация. Тук ще намерите както безплатни такива, така и някои платени, предлагащи доста повече от проста навигация. Нека да ги погледнем.

BackCountry Navigator GPS Pro

[ Цена: 9.99 долара ]

Нека да започнем с нещо по-нестандартно. Обичате ли да ходите на планина и преходи, то BackCountry Navigator GPS Pro ще ви свърши чудесна работа. Ориентирано е по-скоро към хайкингът, отколкото към шофирането, но смятам, че си заслужава да се спомене тук. Да, говорим за едно сравнително скъпо приложение (около 18 лева по сегашния курс на долара), но и такова, което ще ви свърши прекрасна работа в планината – включва топографски карти, които можете да свалите предварително. Все пак не очаквате да имате достъп до интернет в планината, нали? Приложението, разбира се, включва и пробен период, в който да тествате дали ще ви свърши работа. Също така това ще ви помогне да видите дали съдържа карти за местата, на които смятате да правите преходи.

GPS Essentials

[ Цена: Безплатно / платен лиценз]

GPS Essentials е доста комплексно приложение – то ви дава възможността да го използвате както за навигация, така и като допълнение в много различни ситуации. Включва около 40 различни инструменти – от надморската ви височина, през скорост, дори фази на Луната, залези и изгреви. Както се досещате, можете да го ползвате без проблем в планината. За навигация можете да се възползвате от OpenStreetMap – безплатните карти с отворен код. Не са перфектни, но вършат работа за стандартните нужди. За останалото приложението поддържа Google Maps, което е доста интересно.