Земя

Това е планетата Земя. Прекрасна и в целия си блясък, но погледната от десетки километри височина. От място, където само малцина са имали възможността да я видят и след това да разкажат. Да, така изглежда нашата планета от космоса. Ярка, изпълнена с сцетове и безкрайно красива. Дори малко напомня на култувия фил “Avatar“, където всичко изглеждаше нереално хубаво и можеше да те плени за секунди.

Това е планетата Земя. Природа, която се е самоизграждала в продължение на хиляди години. Планета, преживяла толкова много, за да стигне до състоянието, което познаваме ние днес. С всичките си планини, реки, равнини, вулкани, океани, пустини и красиви природни явления.

Благодарение на спътника Landsat 7 днес може да видим как тя изглежда от място, за което може само да си мечтаем. Всички тези снимки и още много други са събрани в специална колекция, която няма за цел да се ползва като научна справка, а да покаже красотата на планетата ни. Колекцията се казва “Earth as Art” и разкрива най-различни обекти и природния явления, които може да видите на планетата Земя.

[cquote]Това е планетата Земя … Същата, която днес ние унищожаваме.[/cquote]