След като Google Pixel 2 и Pixel 2 XL излязоха на пазара миналата седмица, редица потребители се оплакаха от проблеми със своите нови смартфони. При по-малкия Pixel 2 някои потребители чуват как смартфонът издава странни тихи звуци без те да са инициирали нищо.

Колкото до Pixel 2 XL, на първо място са цветовете — почти всички ревюта признават, че екранът на по-големия брат на Pixel 2 не е идеален. Цветовете не са на нивото на един флагман на цената на Google Pixel 2 XL. Колкото до хардуерни проблеми, такива явно се срещат и тук, като отново са свързани с дисплея. Някои потребители срещат т.нар. burn-in (изгаряне на пиксели).

За да се справят с тези проблеми, Google обявиха вчера, че постепенно ще пуснат ъпдейти към двете устройства. Единият ще е ъпдейт към Pixel 2 и ще прекрати звуците, които смартфонът издава.

Вторият ъпдейт е насочен към Pixel 2 XL и по-конкретно ще защити дисплея му от изгаряне на случайни пиксели. Колкото до цветовете, Google продължават да твърдят, че гамата на Pixel 2 XL е много добра. Въпреки това, гигантът ще пусне ъпдейт и за това, който ще подобри диапазона от цветове.

Ъпдейтът за Pixel 2 е в тестова фаза и се очаква съвсем скоро. Потребителите на Pixel 2 XL също няма да чакат дълго, така че тези от тях, които срещат проблеми, няма нужда да се притесняват. Google обещаха още и пълна двугодишна гаранция за всички Pixel 2 и Pixel 2 XL устройства.