Samsung Galaxy S4
Galaxy S4

Samsung Galaxy S4 e най-новият флагман на корейската компания. Надеждите за голям успех на устройството са огромни. Софтуерната част на новата галактика е безпрецедентна и иновативна, но колко използваеми са тези новости, може да прочетете в настоящето ревю.

Дизайн и усещане

Това е една от най-противоречивите страни на Galaxy S4. Някои приемат за изненада, че телефонът е с прекалено идентичен дизайн със своя предшественик. В това ревю няма да правя чести сравнения с Galaxy S III, като ще споделя своите впечатления, които остави в мен Galaxy S4.

Основният материал, който се използва и този път е пластмасата. Ценителите на така наречения “Premium Feel” предпочитат използването на метал, обаче не трябва да забравяме, че и не толкова красивата пластмаса си има своите предимства. Гарантирам, че пластмасата на Galaxy S4 ще издържи повече от HTC One в един дроп тест. По-лека е, а и цената за подмяна на заден капак  ще бъде по-ниска от тази на метален такъв.

И двата варианта имат предимства и недостатъци за това смея да твърдя, че има голям избор на пазара, като  всеки от вас може да избере за себе си.

Задната част на устройството има лека текстура, придаваща добър визуален ефект върху задния капак. Текстурата се повтаря и в предната част, където е разположена върху малкото пространство, което прекрасният 5-инчов екран не обхваща.

Хардуерните бутони са позиционирани на перфектните места, особено ако използвате основно дясната си ръка. Бутонът за включване и изключване е разположен в дясната част на устройството. В ляво се намира бутонът за увеличаване и намаляване на звука, а в горната част на рамката мястото си намира стандартният стерео вход. Micro USB входът се намира в долната част на смартфона, както и микрофона за водене на разговори. В задната част на устройството намираме и 13- мегапикселовата камера със светкавицата към нея, които са разположени симетрично в горната половина на телефона заедно с надписа “Samsung”. В долната част е високоговорителят с леко изпъкналата си решетка, наподобяваща тази на Note II.

Над екрана са разположени предната камера и всички сензори, с които разполага Galaxy S4.

Samsung_S4_Hidden Innovations Infographic

Хардуерният хоум бутон отново е удобен и добре изпъкващ. Отново, както и при предните Galaxy телефони, натискайки продължително бутона се достъпва таск мениджъра. Това ви дава възможност да спрете приложенията, които сте минимализирали. С двойно натискане на хоум бутона, достъпвате S-Voice, което позволява командването на телефона само с глас, подобно на Siri в устройствата на Apple.

Разгледайте галерията със снимките на Galaxy S4:

[nggallery id=85]

[cquote]Телефонът е много тънък и изключително лек за устройство с 5-инчов екран. Гладките и леко заоблени форми приятно седят в ръката ви, предлагайки комфорт и добро усещане при работа с флагмана на Samsung.[/cquote]

1
2
3
4
5
6
7
Сподели
Предишна страницаGoogle Glass излиза на пазара през 2014 г.
Следваща страницаГалерия: Samsung Galaxy S4
Мисията ни е да предоставяме качествена и актуална информация в българския уеб за любопитната ни, ангажирана аудитория. Покриваме как иновациите в технологичния свят всеки ден променят начина, по който общуваме, правим бизнес и създаваме култура като едно глобално общество. Давайки гръмък глас на талантливите ни автори, ние непрестанно информираме модерния дигитален човек за света.