Sony Xperia Z3 Compact
Умните часовници са бъдещето и дори да не ви се вярва, производителите ще залагат все повече и повече на тях. Мнозина твърдяха, че 2015-та ще годината именно на умните аксесоари. До момента имаме нещо интересно единствено от Apple, но миналата година сложи началото на не малко конкурентни предложения в този пазар. Едни от тях се отличават значително, а Moto 360 е може би най-добрият сред тях.

За момента той няма особено много преки конкуренти, освен LG G Watch R, който също е изключително красив и качествен продукт. Разбира се, компании като Samsung, ASUS и Pebble не са за подценяване, но миналата година сякаш именно тези два продукта бяха на върха на всички класации. През 2015 г. също продължават да са най-интересни, а с излизането на Apple Watch на пазара, битката за първо място става още по-интересна.

Дизайн и външен вид

 

Едва ли ще има някой, който да не се съгласи, че това е един от най-красивите часовници, които сме виждали до момента. От умните говорим. От тези, които вървят с Android Wear. Недейте и да си помисляте да ги сравнявате с някой класни марки часовници, защото тези джажди са все още далече от тези среди, но като за умен аксесоар на китката ви, Moto 360 определено е сред най-добрите.

Часовникът идва в черно, златисто и сребристо, както и с няколко разновидности на каишките. Изработен е от метал и това го прави толкова стилен и все пак не много тежък. На китката ви ще изглежда супер, като размерите му не са прекалено големи за малки китки, нито прекалено малки за големите. Определено не е нещо, което ще хване окото с някои шарени елементи или извивки, но няма и да остане незабелязан от познавачите.

Както и повечето неща на пазара, Moto 360 има IP67 сертификат, което означава, че е защитен от вода и прах. Това не значи, че може да плувате с него или нещо подобно, но все пак, ако го намокрите малко, няма да се повреди.

[rquote]Moto 360 е стилен и изчистен[/rquote]Както виждате и от снимките, версията която ползвах беше с кожената каишка. Лично мое мнение е, че часовниците с такива каишки са по-добри и стилни, макар да не съм специалист в тази област. Просто на мен ми изглеждат доста по-добре, а и са ми по-удобни. Нямах възможност да пробвам други версии, за да споделя мнение с вас, но предполагам, че усещането щеше да е като с всеки друг часовник. Като стана дума за усещане, знам че много от вас може би са фенове на по-големите часовници. Такива, които са тежки и се усещат. За съжаление Moto 360 не е сред тях или поне този с кожената каишка, който е само 49 г. Ако изберете версия с метална, теглото варира от 104 до 124 г.

Трябва да призная, че от визуална гледна точка останах доволен от Moto 360. Не е часовник, който да се натрапва, да има неудобни форми или да ви прави да изглеждате като извънземен. Изключително стилен и изтънчен продукт, ако гледаме на него като на смарт аксесоар. За съжаление не е точно в мой стил, тъй като аз повече бих предпочел LG G Watch R заради визията му, но със сигурност е топ продукт, чийто дизайн не би отнесъл много забележки.

 

Виж повече инфо в eMAG