LG винаги e била еднa от малкото компании, която експериментира и се старае да предложи нещо интересно. Подобно на Samsung, която на майтап пусна Galaxy Note и все пак успя да го наложи като един от най-добрите телефони, LG се опитва да направи нещо подобно с G Flex серията, като тази година пусна второ поколение от този уникален телефон. Дали ще успее да направи нещо голямо, все още е рано да се каже, но определено LG G Flex не успя да постигне някакъв невероятен рекорд, ако трябва да говорим за продажби. Сега LG G Flex 2 е на старта и всички очакваме да видим как ще се представи.

ВИЖ ОЩЕ: РЕВЮ НА APPLE IPAD MINI 3

За разлика от много смартфони, които предлагат интересни добавки към пакета с функционалности, LG G Flex 2 има една от най-смислените. Да, става дума за самолекуващия се гръб и извития дисплей. В това отношение LG има един конкурент и това е Samsung. На този етап не бих казал, че продуктите на Samsung са супер полезни в частта си „извит дисплей“, но това си е лично мнение. LG от своя страна реши да не прави някакви малки извивки или нещо подобно, а директно изви целия дисплей и то не във формата на Galaxy Round, а в наподобяваща екрана в кино зала. Излизайки с обяснението, че така ще виждаме по-добре картината и ще се създаде илюзията, че сме в зала, а и фактът, че преди телефоните бяха извити по подобен начин, корейците пуснаха второто поколение LG G Flex и вярват, че той е по-добър от предния модел. Е, време е да подложим всичко това на тест.

Дизайн и външен вид

 

Визуално телефонът е извит, очевидно. Има няколко промени, които все пак няма как да не споменем. Първото нещо е размерът. Докато първото поколение беше с размери 160.5 x 81.6 x 8.7 мм. и тегло от 177 г., тазгодишното предложение на LG e 149.1 x 75.3 x 7.1-9.4 мм. и само 152 г. Разбира се, до голяма степен това го дължим и на по-малкия диагонал на дисплея, който вече е 5.5-инча.  Изработен от пластмаса, не бих казал, че той може да се нареди до iPhone 6 Plus, Galaxy S6 или Xperia Z3, но G Flex 2 има нещо друго, което го прави уникален и различен. Нещо, което никой друг не може да предложи и това е самолекуващият се гръб. И след като телефонът е нов, е логично да има и нещо ново, нали? И LG ни го дава с подобрение в това специално покритие на гърба, което вече може да заличи драскотини само за около 10 секунди, докато на предния модел му трябваха около 3 минути. Защита имаме и на извития дисплей, благодарение на Corning Gorilla Glass 3 покритието. Тук корейците са добавили още нещо от себе си, като са го подсилили с още 20%. LG нарича защитното покритие с името Dura Guard Glass.

G Flex 2

Всичко е много хубаво, но знам, че всички искат да разберат дали работи. Дали тази защита на гърба ще предпази телефона ни от драскотини? За да проверя това, реших да надраскам телефона с керамичен нож и видя дали ще успее да се излекува от нещо толкова сериозно. Шегувам се, разбира се. Телефонът се самолекува, но всичко си има граници. Затова реших да го надраскам с единственото нещо, което реално може да се окаже в джоба ви заедно с телефона, без да усетите, а именно стотинка. Така или иначе снопчето с ключове ще го усетите, че е в джоба ви, отворен нож там едва ли държите, а никой не е толкова луд да си сложи телефона за 1000 лв. на едно място с остри предмети.

Резултатите от тестовете не бяха много в полза на LG G Flex 2, ако трябва да съм честен. Подобно и на покритието от миналата година, драскотините, които може да заличи, ще трябва да са много фини и доста трудно видими с просто око. Драскотината, която му направих със стотинката не се махна, а предната, която му бях оставил след драскане с нокът също почти не изчезва. Изводът от всичко това е – ако решите да си надерете телефона от любов към спорта, може и да си останете с надран телефон. Защитата, която има LG G Flex 2 е по-скоро с цел да предпази гърба от наистина фини драскотини, докато го държите на масата или нещо подобно, но всичко останало има шанс да не бъде излекувано.[lquote]Телефонът се огъва и самолекува, но не разчитайте на това на100%[/lquote]

Още нещо, което искам да отбележа, докато сме на темата с тестовете е фактът, че този телефон не е предвиден да се огъва така, както можеше да се огъва LG G Flex. При първия модел от серията наистина можеше да си правите подобни експерименти и телефонът щеше да си остане здрав. Тук не съветвам да правите подобни неща. При тестовете телефонът не се счупи и всичко беше наред, но определено се огъва по-трудно от G Flex, което ме навежда на мисълта, че може и да се счупи нещо, ако го натиснете малко повече.

Ще завърша частта с интересни неща в този телефон, като споделя малко и за 5.5-инчовия Curved P-OLED дисплей, който му придава тази уникалност. От LG решиха да намалят малко размерите, защото G Flex наистина беше огромен телефон, който не беше нито по джоба, нито по ръката на всеки. Благодарение на по-малкия екран идват и по-малките размери, съответно по-голямото удобство за работа. Единственото, което може би се губи е този кино ефект, ако въобще някой го е усетил. Хубавото е, че вече имаме Full HD дисплей и цели 403ppi, което води до една чудесна картина. Тук специално не мога да кажа, че имам някакви забележки. Цветовете са страхотни, ъглите на видимост също, а ако нереалната картина ви дойде малко в повече, от настройките можете спокойно да промените Vivid режима и да го сложите на Normal или Standard. Ако го ползвате на открито, също ще забележите, че качеството на картината не спада прекалено много и спокойно може да си цъкате.

Трябва да отбележа, че в сравнение с предния модел, G Flex 2 ми харесва много повече. Доста по-удобен е за работа, дисплеят е много по-добър, телефонът дори изглежда много по-красив. Било то като маркетингов трик или нещо друго, но самолекуващият се гръб все още не е това, което очакваме. Не бих ви посъветвал да си дерете телефона пред приятели, само за да покажете, че се самолекува, защото това може и да не стане. Наистина фини драскотини, които реално може и да не видите, че сте ги направили, ще изчезнат. Всичко останало обаче си е на ваша отговорност.