Ревю на Huawei P9 Blue

1

Ако все още не сте разбрали, Huawei не е просто някаква си китайска компания, която прави телефони. През последните години марката се доказа и цифрите говорят сами. Без дори да е взел част от пазара в САЩ, китайският бранд е на трето място в света, след Apple и Samsung. За 2016 Huawei излезе с много предложения във всеки клас, но едно от тях се отличава най-много и това е Huawei P9, който носи духа на световноизвестната марка Leica, също доказан лидер в света на фотографията. От няколко дни у нас вече се предлага и синята версия на телефона – у мен е точно такава бройка, за която ще ви разкажа малко повече.

huawei-p9-blue-picture-5huawei-p9-blue-picture-4Трябва да призная, че Huawei наистина дръпна много във високия клас. Всички знаем, че там конкуренцията е най-голяма и клиентите са най-взискателни. Дори и най-малките недостатъци могат да отведат флагмана ти на дъното, а със съперници като Apple и Samsung нещата не са много лесни. Доста време китайците се опитваха да наложат техния продукт при най-големите, но честно казано, не се получаваше особено.

Днес нещата стоят малко по-различно. Huawei P9 има визуалните и хардуерни качества да се изправи срещу големите, а цената му също не е за пренебрегване. Телефонът идва с капсулован корпус от алуминий, метална рамка със скосени ъгли и изключително добра изработка. Няма издути камери или премахнати аудио жакове. Е, поради една или друга причина имаме слаб високоговорител, който лесно може да заглушите с пръст, но се преживява. Сега вече го имаме и в синьо, което по случайност е и мой любим цвят. Huawei P9 Blue е подходящ както за мъже, така и за жени, и според мен е чудесен избор, имайки предвид не толкова богатия асортимент от цветови предложения на смартфони у нас.

Както и другите цветови предложения, Huawei P9 Blue предлага 5.2-инчов Full HD дисплей с Corning Gorilla 4 покритие, използващ IPS-NEO LCD панел, за който се твърди, че предлага малко по-добра картина от стандартния IPS, както и по-наситено черно. Истината е, че разликата е малка, но я има, и P9 Blue наистина ще ви зарадва с точни цветове и добра видимост. За някои липсата на 2K може би ще е проблем, но за мен не е. Картината пак си е хубава и с 423ppi всички детайли са ясни и отчетливи.

1 коментар

Comments are closed.