Sony Xperia Z3 Compact

Новите телефони са красиви, стилни, повечето изработени от стъкло или фин метал, крехки и повече приличащи на моден аксесоар, а не на телефон. Така е, времето се мени – телефоните също. Какво става обаче, ако средата, в която работите, например, не предразполага към ползването на такъв лъщящ телефон? Какво ще правите, ако ви трябва груб, здрав и солиден телефон, който въобще не е бижу и ако падне няколко пъти на земята, да не не се счупи? Ако видяхте себе си в тези думи, значи трябва да разгледате моделите на CAT в eMAG и най-вече CAT B15Q.

Това не е телефон, който ще ви извиси в очите на хората в бара, а такъв, с който ще сте сигурни, че каквото и да правите – той ще работи. Без значение от естеството на вашето занимание, CAT B15Q е направен, за да работи във всякакви екстремни ситуации. Самата марка е известна с това, че създава продукти, които не са за модния подиум и CAT B15Q е точно такъв.

Дизайн и външен вид

 

B15Q е грамаден за днешните ни разбирания за смартфон. Наподобяващ повече телефоните отпреди 2008 година, той е масивен, с дебели рамки, метален корпус и матирани елементи от поликарбонат. Определено е по-здрав от всеки друг смартфон, който може да си купите. Такава е и идеята, защото се предполага, че с него няма да браузвате снимките в Instagram докато обикаляте мола, а ще ви трябва, за да вършите работа в мрежата, докато си вършите работата на някой строеж, в завод или друго подобно място.

CAT B15Q emag 1Телефонът е водо и прахоустойчив и за разлика от повече смартфони на пазара днес, той е устойчив и на изпускане от 1.8 метра. И това не е всичко. [lquote]И да го изпуснете не е проблем[/lquote]Не всеки работи на бюро, под климатик, в идеални условия. Някои хора работят в адски студ или непоносима жега, където готиният iPhone може и да се предаде. B15Q има военен стандарт 810G, гарантиращ работа при температури от -20°C и до 55 °C. Това може и да ви се стори непрактично за България, но все пак и при нас може да се каже, че има места, където е много топло или студено. Ако работите в цехове, където има пещи, или пък в хладилни помещения, това може и да ви е от полза. Истината е, че е малко вероятно там да правите каквото и да е с телефона си, но пък ако ще пътувате до Северния полюс или някоя пустиня, няма да е зле да имате един CAT B15Q.

Това определено няма да е най-продаваният телефон на света, нито най-търсеният. Нуждите, на които отговаря смартфонът са толкова специфични, че неколцина биха отправили поглед към него. Реално за цените, на които може да го намерите нов, има други смартфони, някои дори втора употреба, които са много по-добри. Над тях обаче ще треперите всеки ден, ще купувате кейсове и протектори, докато тук такова нещо не е нужно.

 

Виж повече инфо в eMAG