Смартфоните от нисък и среден клас никога не са били толкова интересни, колкото един топ модел, но понякога са единственият избор, който имаме, когато финансите не позволяват разходи над 900 лв. Има обаче и телефони, които не са толкова скъпи, но също заслужават да им се обърне внимание и Alcatel Onetouch Idol 3 е един от тях.

Дизайн и външен вид

 

Най-новото предложение на Alcatel има две разновидности – с 4.7-инчов екран и с 5.5-инчов. При мен е версията с по-малкия екран, но това не значи, че не трябва да продължавате да четете. Idol 3 идва с компактни размери и доста добър външен вид. Бих казал, че е един от най-красивите телефони в класа си, въпреки липсата на премиум материали. Изработен е изцяло от пластмаса, която е полирана, доста е лек, а страничната рамка създава илюзията за метал, макар да не е. Единственото недомислено нещо тук е бутонът за включване, който е горе вляво и ще трябва да го включвате или с показалеца, или просто да ползвате телефона с лявата ръка.

Alcatel Onetouch Idol 3 Picture 8

Отпред разбира се е IPS дисплеят с резолюция от 1280х720 пиксела. Да, HD е малко, но за тези размери мисля, че е приемливо. Цветовете са приятно наситени, но погледнат под ъгъл, този дисплей малко ги изкривява, което е неприятно. На не толкова претенциозните клиенти мисля, че ще даде една напълно задоволителна картина.

Като изключим това, предната част на телефона ни разкрива и два високоговорителя, които ще ви зарадват с изключително качествен звук. И не само това, със слушалки преживяването е не по-малко добро, което наистина ме изненада. Подобно качество на звука обикновено съм свикнал да виждам при моделите на HTC, и то от най-висок клас, но определено Onetouch Idol 3 е най-доброто за парите си.

Alcatel Onetouch Idol 3 Picture 2

Финално мога да кажа, че този телефон определено не е за изпускане, ако сте тръгнали да си купувате нещо ново. Ако не се спрете на него от гледна точка на визия и дисплей, поне го сравнете с някой от конкурентите, защото и той има с какво да изпъкне.