windows-phone-8.1_live-folders

Microsoft пусна първия ъпдейт на Windows Phone 8.1. Софтуерът е насочен главно към разработчици, но не е ограничен само за тях – всеки притежател на Windows Phone устройство може да се регистрира чрез програмата Microsoft App Studio и да актуализира операционната си система. Както с всяка предфинална версия, разбира се, е възможно да има недоизчистени бъгове и някои неща все още да не работят така, както би трябвало.

Основната функционалност, добавена в новия ъпдейт, е поддръжката на папки (folders). По подобие на други операционни системи, потребителите просто трябва да преместят Live Tile икона върху друга, за да създадат нова папка. Умалени версии на иконите се показват върху папката, а Live Tiles, разбира се, продължават да функционират.

Останалите подобрения, които от Microsoft са добавили към операционната си система, включват възможността за изтриване или препращане на множество съобщения, ръчен контрол над времето за дрямка (snooze) на алармата и подобрения над Live Tile-a за Xbox Music. С новия ъпдейт на Windows Phone виртуалният асистент на платформата ще стане достъпен за повече страни. Cortana ще бъде налична в бета версия за Обединеното кралство и Китай, в и алфа версия за Австралия, Канада и Индия.

Финалният ъпдейт на Windows Phone 8.1 се очаква да достигне масовите потребители в близките два месеца.