Tag_Heuer_Android_by_Ferchu

Към края на март стана ясно, че Tag Heuer също влиза в бизнеса с умни часовници. При представянето на Apple през септември Жан-Клод Бивер, главният изпълнителен директор на компанията, каза че устройството е прекалено женствено, но с течение на времето идеята му хареса и той дори заяви, че иска да си купи един, защото е „фантастичен продукт и невероятно постижение“. Той видя, че Apple Watch привлича интереса на младите хора към часовниците, увеличавайки продажбите на класическите такива.

Tag Heuer обяви, че техният първи умен часовник ще излезе на пазара през октомври или ноември на цена от 1400 долара. LVMH ще си партнира с Google и Intel за технологичните аспекти на устройството, създавайки дигитален вариант на легендарния модел Carrera, който се предлага за около 1 500 долара. Той, разбира се, ще бъде с Android Wear.

Все още няма официални данни за спецификациите на часовника. Единственото, което знаем е, че той ще има едно наистина голямо предимство пред конкурентите и това е батерията. Според Бивер тя ще издържа до 40 часа с едно зареждане, което е много повече от Apple Watch и Android Wear устройствата. Пред Bloomberg той е споделил, че с продажбата на много бройки от умния часовник на Apple, хората ще започнат да се интересуват и от Tag Heuer. „Колкото повече те продават, толкова повече хора ще искат нещо различно и ще дойдат при Tag Heuer.“

Изпълнителният директор иска умният часовник на Tag Heuer да бъде смятан за „швейцарско производство“, което означава, че над 50% от частите му ще бъдат направени именно в Швейцария. Имайки предвид, че Tag Heuer ще разчита на пратньорите си за технологичната част, то устройството няма как да бъде изцяло направено на местна почва. Предполагаме, че скоро ще има повече подробности за първия умен часовник на Tag Heuer.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS