ОБНОВЕНО: mobilesyrup официално са се допитали до Google относно проблема с камерата на Pixel и Pixel XL. В много бърз отговор до блога, компанията е уточнила, че за въпросния бъг се знае и се търси решение. Не е ясно обаче кога такова ще дойде… Дано е по-скоро. Ще ви информираме веднага щом по случая има повече информация.

Преди малко повече от месец, когато Google Pixel и Google Pixel XL бяха представени, първите оплаквания от камерата на смартфоните се появиха във форумите на Google. Множество потребители понякога изпитват проблеми при опит да направят снимка, които се изразяват в замръзване и забиване на приложението за камерата, както и появата на розово-лилави ленти на получената впоследствие снимка.

Не е ясно какво точно причинява бъговете, но една от теориите е, че това е поради слаба интернет свързаност, колкото и нелогично да звучи.

google-pixel-camera-app-problemsИнтересното е, че проблемът се проявява дори и с други приложения, които достъпват камерата. Все още няма никакво официално решение по случая от страна на Google. Очакваме компанията да потърсе начин да оправи бъга чрез софтуерен фикс, което би бил най-удобния за всички вариант.