Официалното представяне на електрическия камион от Tesla бе планувано за края на този месец — 26 октомври. Но то няма да се случи тогава, сподели Илон Мъск в Twitter. Вместо това премиерата бе преместена за 16 ноември.

Причините са две. По думите на Мъск, компанията трябва да пренасочи ресурсите си към решаване на някои проблеми с производството на Tesla Model 3. То се бави и към момента има произведени само около 260 автомобила от планирани 1500.

Има обаче и още една причина изместването на премиерата на Tesla Semi. Според Мъск, Tesla ще увеличи производството на батерии Powerpack за Пуерто Рико и други опустошени от ураганите райони. По-рано ви съобщихме, че Мъск обяви възможността Tesla да инсталира соларна електроцентрала на острова, както е правила за други, по-малки острови преди това.

Важно е да се отбележи още, че според Илон Мъск не съществуват проблеми при самия Tesla Semi и премиерата не се мести заради това. Просто към момента има „други, по-големи нужди“.

Възможно е в този случай споменаването на Пуерто Рико да значи, че Мъск е разговарял с губернатора на острова и въпросната предложена електроцентрала да се планира официално.