Снимка: The Verge

Коментарите около проблемите на Samsung с техните смартфони Galaxy Note 7 продължават, след като ново устройство се запали вчера в САЩ. Инцидентът е станал точно преди излитане в самолет на Southwest Airlines, докладват от The Verge. Собственикът на смартфона се е свързал директно с The Verge и е споделил още по-неприятната новина, че става въпрос за подменено устройство.

Брайън Грийн е получил своя нов Galaxy Note 7 с информацията, че той е от новите, безопасни единици. Това е било потвърдено от черното квадратче на кутията на телефона, както и зеленият цвят на иконата за батерията. Това са знаци, които по-рано бяха споделени от Samsung.

Снимка: The Verge
Снимка: The Verge

The Verge дори са проверили IMEI номера на устройството през т.нар. recall eligibility checker, с който американски граждани могат да проверяват дали въпросния новозакупен смартфон е безопасен. Резултатът в случая е бил съобщение „Great News!“, но ситуацията не е точно такава.

Грийн споделя пред The Verge, че смартфонът му е бил на 80% батерия и до сега е бил зареждан само безжично. Когато го изключил, качвайки се на самолета, той го е поставил в джоба си само секунди преди устройството да започне да пуши. След това собственикът го хвърлил на пода, а по-късно било установено, че мокетът на пода бил прогорен.

Снимка: The Verge
Снимка: The Verge

В момента злощастната Galaxy Note 7 бройка се намира в ръцете на пожарникарите от Луисвил, които разследват случая заедно с Комисията за безопасност на потребителските продукти на САЩ. Samsung също излязоха с официално съобщение, което гласи следното:

„Преди да достигнем въпросното устройство, няма как да потвърдим дали инцидентът е станал с нов Note 7. Работим с ограните на реда и Southwest Airlines, за да вземем устройството и да потвърдим причината. Веднага щом го инспектираме, ще имаме повече информация, която да споделим.“

1 коментар

  1. Много интересно… Това вече мирише на конспирация 🙂

Comments are closed.