В момента Galaxy S6 е може би едно от най-добрите Android устройства на пазара, превъзхождайки останалите смартфони в много аспекти – от дизайн до хардуер, но един от основните му конкуренти все още си остава iPhone 6, който беше представен през есента на 2014 г. Двата смартфона имат своите плюсове и минуси – вече ви преставихме 10 предимства на Galaxy S6 пред iPhone 6, а сега е ред да изброим в няколко точки защо бихте избрали флагмана на Apple пред този на Samsung.

1. Предпочитате по-изчистена и плавно работеща операционна система

android vs ios

Въпреки че Samsung значително опрости TouchWiz, премахвайки много от ненужните финкции, iOS все още е на първо място, когато става дума за цялостната работа на платформата. Истина е, че потребителският интерфейс в Galaxy S6 вече лагва много по-малко, отколкото при предишните флагмани, но дори и така не може да се каже, че превъзхожда iOS, от която потребителите рядко се оплакват. Разбира се, Android и TouchWiz са комбинация, предлагаща изключително богат набор от функции, част от които може никога да не използвате, но това не е плюс за всички потенциални купувачи.

2. Не искате отпечатъците ви да бъдат по целия телефон

galaxy s6

Galaxy S6 е с Gorilla Glass 4 покритие на гърба, което трябва да ви гарантира голяма издръжливост, но не може да ви предпази от вашите собствени отпечатъци. Снимката по-горе показва пред какво ще се изправите, ако избере флагмана на Samsung. Това може да загрози и най-добре направения смартфон и за съжаление няма как да се предпазите от това. При iPhone 6 няма да имате подобни проблеми, тъй като неговият гръб е направен от алуминий, което ни отвежда до точка 3.

3. Искате смартфон, направен изцяло от метал

Apple-iPhone-6-Picture-8

Galaxy S6 и S6 edge са достойни конкуренти на iPhone 6 по отношение на дизайн, като няма как да не отбележим, че корейците доста заимстваха от американците, но не всички потребители смятат, че Gorilla Glаss ще осигури достатъчна защита на скъпия им телефон. Именно поради тази причина вероятно биха избрали iPhone 6. Разбира се, няма как да не отбележим, че Apple също залагаше на стъклото преди години с iPhone 4 и 4s.

4. Искате редовни ъпдейти

ios apple

Тук iOS има много голямо предимство пред Android, което няма как да бъде отречено. Може някои от вас да не харесват Apple, просто защото е Apple, но по отношение на операционната система американската компания винаги се грижи за своите клиенти. При пускането на новите версии на iOS потребителите получават ъпдейта до няколко часа, чакането е малко, като винаги има посочени часове за всяка държава. При Samsung този процес е доста по-бавен, a и едва ли ще получите най-новия Android, когато вашият Galaxy S6 е на почти 4 години.

5. Държите да нямате проблеми със смартфона си

Apple-iPhone-6-Picture-14

От софтуера до хардуера, Apple се грижи за всичко, което е свързано с iPhone. iPhone 6 може да не е с 8-ядрен процесор, какъвто ще намерите в останалите нови флагмани, но американската компания винаги предлага устройства, разботещи перфектно във всяко едно отношение. Оптимизацията между софуер и хардуер е един от най-положителните аспекти в iPhone и всеки, който е ползвал няколко модела с iOS и Android, трябва да го е забелязал. Това, разбира се, не означава, че с Galaxy S6 няма да получите добро потребителско изживяване, просто може да се сблъскате с някои проблеми преди да започнете изцяло да се наслаждавате на този флагман.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS