С новите iPhone 6S / 6S Plus, на пазара стъпва 3D Touch технолията, която несъмнено ще намери чудесни приложения при използването на вашия смартфон. Но малко неща могат да се противопоставят на инструментите, които могат да бъдат добавяни в центъра за нотификации от iOS 8 насам.

Приложенията от трети страни са нещо божествено – допълват преживяването ви, правят ви по-продуктивни и правят функционалността на един смартфон от класа на Apple още по-добра. За това защо да не се възползвате от някои от тях? Ако имате нужда от бърз достъп до различен тип функции, то този материал е за вас. Нека да разгледаме пет от най-популярните приложения и техните инструменти за центъра с нотификации.

Fantastical 2

Приложения за календар – колкото искате. Но едно от най-добрите и най-удобни безспорно е Fantastical 2 и техният инструмент Today. Удобно е, защото ви позволява да извършвате действия директно в нотификациите, както и да отговаряте на събития и покани.

Favorite Contacts Launcher

Колко удобно би било ако можехте да се обаждате, да пишете съобщения и да правите FaceTime видео обаждания към любимите си контакти директно през центъра за нотификации? Това е възможно с приложението Favorite Contacts Launcher. Освен всичко останало, във функционалността му е интегрирано и използването на WhatsApp! Чудно!

Evernote

Едно от любимите приложения на потребители в цял свят, Evernote се е превърнало в задължително за всички, които имат нужда от списъци и напомняния. Точно такава функционалност има и инструментът на Evernote за центъра с нотификации, в който ще можете да активирате бързи напомняния, да правите снимки, да разглеждате списъци и още тон неща.

PCalc

pcalc-ios-app

Ако имате нужда да правите чести математически сметки, дали за работа или домашни в университета, PCalc е за вас. Бързият достъп до напълно функционален научен калкулатор е незаменим. PCalc ще ви позволи не само да смятате, ами и да конвертирате стойности и да ползвате предварително зададени физични и математични константи.

Hours Time Tracking

hours-time-tracking-ios-app

Ако пък за работата ви е нужен някакъв вид хронометър, то Hours Time Tracking е това, което ви трябва – удобно приложение с инструмент за центъра с нотификации, което дава възможност да следите време в няколко различни варианта, всеки изпъкващ сред останалите с отделен цвят. Можете да включите и напомняния, ако хронометърът ще върви повече време.

Разбира се, няма как да се разминем и без вашите любими приложения, даващи възможност за активация на инструменти в центъра с нотификации. Ако тези тук не са сред тях или пък искате просто да допълните с някое – не се колебайте да го направите. Секцията с коментари е за това.