LG Display обявиха официално вчера, че следващия флагман на компанията ще се възползва от изцяло нов дисплей. LG G6 ще бъде с т.нар. QHD+ дисплей с отношение на страните 18:9. По-широкият екран ще позволи по-приятно изживяване и по-удобна работа при multitasking.

Екранът на новия LG смартфон ще бъде с резолюция 1440 x 2880 пиксела и гъстота 564 ppi. Освен това панелът му ще е LCD, а големината — 5.7 инча.

Най-интересното обаче е това, че дисплеят ще се възползва от патентованата LG технология in-TOUCH, която позволява екранът да не е покрит с тъчскрийн стъкло. Тази функция ще се изпълнява от тъч сензор, вграден в самия LCD панел.

in-TOUCH ще позволи по-бърза реакция на докосване от страна на дисплея, както и по-добра карнита при ярко слънце. Заедно с това технологията предоставя възможност екранът да е само 1 милиметър дебел, което ще помогне и за имплементирането на по-тънки безели.

Как ви звучи тази информация? Ще си заслужава ли LG G6 ако наистина тези неща са част от неговите спецификации? Споделете с нас в коментарите.

2 Коментари

Comments are closed.