Обама

Американският президент Барак Обама е поискал от Конгреса да приеме нов закон, който да задължи компаниите да информират своите клиенти при пробив в сигурността в рамките на 30 дни след това. Искането на президента е породено от все по-честите успешни пробиви при големите американски компании.

ВИЖ ОЩЕ: NIKE РАБОТИ ПО МАРАТОНКИТЕ ОТ „ЗАВРЪЩАНЕ В БЪДЕЩЕТО“

 

Представител на Белия дом се изказа, че има подготвен текст на законопроекта. Към него ще има отделни мерки, които да предотвратят продажбата на лични данни за определени групи от хора към трети лица. Предлага се също забрана на събирането на информация в училищата за целите на таргетираната реклама.

Чрез новия законопроект се предвижда продажбата на данни за клиенти извън територията на САЩ да бъде криминализирана. В програмата на Обама е също среща с представители от Конгреса относно кибер сигурността. Ще се обсъдят възможности за разширено споделяне на информация за хакерските атаки между федералното правителство и частните компании.

Все още няма прогнози как различните представители в Конгреса биха могли да гласуват. Много е вероятно това да се разбере след срещите на президента Обама.