съобщения

Притежателите на iPhone се сблъскаха с нов бъг в iOS и Messages, който причинява крашване на самото приложение, в някои случаи дори на телефона, когато определено съобщение бъде получено. Тези, които получат съобщението, докато са в Messages, няма да могат да се върнат към друг разговор, а когато то излиза при заключен екран, те няма да могат да го отворят.

Някои вече започнаха да използват кода със злонамерени цели, причинявайки блокиране на съобщенията на много потребители. Ефектът трае, докато подателят не изпрати друго съобщение, което да отключи приложението, но редица засегнати се оплакват в Twitter, че така и не са получили такова. Изглежда тези символи имат същия ефект, независимо дали са изпратени през Apple Messages или SMS, което означава, че дори Android и Windows Phone потребителите могат да ограничат достъпа до iOS приложението.

Добрата новина е, че в някои от случаите може сами да отблокирате съобщенията си. Ако имате Mac, а съобщението е било изпратено от друг Apple потребител през iMessage, просто отворете причиняващия проблема разговор в приложението Messages на компютъра и изпратете отговор, без значение какъв. Ако пък единственят ви Apple продукт е iPhone, то имате възможност да изпратите на този човек съобщение през Share Sheet или да използвате Siri и да поискате тя да изпрати съобщение.

За съжаление тези, които не знаят номера на подателя или нямат Mac ще имат най-голям проблем, ако получат такова съобщение. Надяваме се Apple скоро да оправи бъга, а дотогава част от засеганатите трябва да се надяват да бъдат отблокирани или сами да търсят начин да го направят.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS