От BMW обявиха новия си автомобил от Серия 7 и мога да ви гарантирам, че това ще е една от най-яките коли за тази година, която ще видите. Германците никога не са си поплювали, когато става въпрос за автомобили и тук го доказват отново.

Първо е важно да отбележим, че тази серия на BMW винаги е била проектирана с внимание към пасажера, не толкова към шофьора. Тук това отново е така. Ако закупите колата с луксозен пакет за задни седалки, ще получите възможност да накланяте седалките до 42.5 градуса, докато предните такива се плъзнат напред. Под краката ви изскача удобно място за подпиране и през панорамния LED прозорец можете да се насладите изцяло на нощното небе при по-дълъг път. Появилият се за първи път при новата S класа на Mercedes пакет за аромати тук се казва Ambient Air и позволява да избирате между осем различни аромата, които да парфюмират кабината. Всичко това се контролира от 7-инчов таблет Samsung с Android, който стои между задните две седалки.

На гърба на предните седалки има два 10-инчови екрана, по които можете да изпращате видео, включително и Netflix. Предвижвайки се към преднана част на кабината, нещата не изглеждат зле. Таблото е изцяло подобрено и по-голямо. Информация за пътя около вас се събира от камери извън колата, които качват всичко в база данни, включително пътни знаци, ограничения и т.н. Колата може да се паркира сама, само че не и без човек зад волана (може би само поради правилници). Доста от функциите на новото BMW 7 могат да се контролират чрез жестове от водача, което е направено с цел по-малко разсейване. Лошото е, че компанията не е направила возилото съвместимо с Android Auto и Apple CarPlay. По думите на производителя все още се правят тестове за годност и съвместимост на тези софтуерни продукти.

Може би ще ви хареса и идеята, че дистанционното е чисто и просто тъчскрийн джаджа с цветен дисплей, от която можете да контролирате всичко от разстояние. Накрая ще спомена, че цялата каросерия на колата е сглобена изцяло от стомана и карбон, а вратите са от алуминий. Това прави новото BMW с цели 130 килограма по-леко. Когато говорим за мотора, за момента са разкрити две различни конфигурации – 740i с 3-литров, TwinPower двигател и 320 конски сили на цена от 81 300 долара; 750i xDrive с 4,4-литров, V-8 twin turbo двигател и 445 конски сили за скромните 97 400 долара. През 2016 година ще излезе и варинтът 740e xDrive, който ще бъде хибрид.

Но каквото и да ви говоря, най-добре да видите снимки и да се уверите сами. Ето ги и тях:

bmw-7-2015-photo-0

bmw-7-2015-photo-1

bmw-7-2015-photo-2

bmw-7-2015-photo-3

bmw-7-2015-photo-4

bmw-7-2015-photo-5

bmw-7-2015-photo-6

bmw-7-2015-photo-7

bmw-7-2015-photo-8

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS