След като разбрахме, че Нийл Бломкамп (District 9 и Chappie) няма да режисира нов филм във вселената на „Пришълецът“ (Alien), плановете на южноафриканския режисьор се промениха. Ако все още не сте чули, Бломкамп започва да режисира късометражни филми под логото на Oats Studios.

Един от първите трейлъри на негова продукция е този по-горе, в който виждаме как човечеството се бори за своето оцеляване срещу завоеватели от странна извънземна раса. Това обаче не е всичко. По-късно бе пуснат и втори трейър, който изглежда показва кадри от няколко различни продукции на Бломкамп и компания.

Както се вижда от видеата, Бломкамп е решил да работи с една от любимите си актриси, Сигорни Уивър. Тя се появява и в двата трейлъра тук. Актрисата играеше в Chappie, а трябваше да се върне към ролята си на Елън Рипли в продължението на „Пришълецът“, върху което Бломкамп работеше през последните години.

На сайта oatsstudios.com пише, че от студиото можем да очакваме „експериментални кратки филми“. Има и форма за абонамент чрез email, където да получите първи най-новата информация около проектите. Според данни от различни източници, филмите на Бломкамп ще бъдат налични за закупуване и гладени в онлайн платформи като Steam.