Във вечерта на 17 февруари Музейко кани всички пораснали на третото SCIENCE PARTY с тема: ПРИВЛИЧАНЕ. Събитието за възрастни привлича с интерактивни научни лекции, опияняващи дегустации, експерименти с ухажване и музика от селекцията на дуото 1000 NAMES. На покрива на детския научен център ще могат да се наблюдават планетите Марс и Венера, за да стане ясно дали разположението им влияе на влюбването или не.

Програмата от умни забавления привлича като магнит в петък, между 19:30 ч. и 00:30 ч. Екипът на Музейко ще представи науката, която се крие зад любовта и ще ни разкаже какво значи „усещането за химия“ според учените.

Науката зад привличането — поглед към Венера и Марс

Интерактивните лекции по време на партито ще обяснят каква е ролята на хормоните и как те се отразят на влюбването и човешките взаимоотношения. Музейковци ще разкажат дали можем да научим нещо за ухажването от животните, приличаме ли си с птичките и пчеличките в намирането на подходящ партньор и на какво казваме „пеперуди в стомаха“. На покрива на детския научен център любовта ще мине на космическо ниво! Наблюдаването с телескоп на планетите Марс и Венера ще разкрие дали астрономията има нещо общо с привличането между половете.

Любовни предсказания — социални танци — изкусителни дегустации

Посетителите на третото SCIENCE PARTY ще се включат в научни опити, за да разберат какво казва науката за притегателната сила на любовта. За тези, които се чудят защо не могат да намерят своята половинка, има забавни предсказания и актьорски импровизации с гледане на боб и експерименти с гледане в очите. Задържането на партньор на дансинга пък ще стане възможно с минутите за социални танци, в които ще се пробват какви ли не стъпки за супердвижения. По време на цялото парти 1000 NAMES са зад пулта, за да активират привличането с помощта на ритмичните трептения от своята музикална селекция. Между интерактивните лекции, забавните игри и танци, дегустации на вино и кулинарни произведения ще изкушат дори и най-големите въздържатели.

muzeiko-science-party-photoБилети за SCIENCE PARTY: ПРИВЛИЧАНЕ можете да закупите на касите в Музейко, както и онлайн на muzeiko.bg. Първите 50 билета са на стойност 15 лв. След тяхното изчерпване билетите в предварителна продажба са с цена 20 лв., а на място, в деня на събитието — 25 лв.

***

SCIENCE PARTY е поредица събития за възрастни, които се организират след стандартното работно време на Музейко (след 18:00 ч.). Научните партита без деца са посветени на различни теми и показват забавната страна на науката.

Повече за Музейко:

Музейко е най-големият детски научен център в Източна Европа. Създаден е през 2015 г. от фондация „Америка за България“. Музейко обхваща интерактивно пространство от 3500 кв.м. с над 130 образователни игри, посветени на различните науки, инженерството, екологията, комуникациите и изкуствата, и Учебен корпус, който предлага специализирани научни и творчески ателиета. Музейко осмисля по увлекателен и лесен начин връзката между децата и знанието чрез съвременно пространство и прогресивна методология в поднасянето на учебния материал.

muzeiko-science-party-privlichane-17-02-2017-poster