Времето ту се оправя, ту се разваля, но не можем да отречем, че лятото така или иначе ни настъпва сериозно по пръстите. Затова и няма как да не обърнем внимание на летните блокбъстъри, които ще се появят тази година в кино салоните. Лятото е един от най-силните сезони за студията и точно затова най-обещаващите откъм приходи продукци са с премиери точно тогава. Колко от тях ще бъдат добри, ще разберем чак когато ги гледаме, но знаем, че определено всички те ще имат големи печалби в бокс офиса. За да ви е по-лесно да следите какво ще излиза в идните месеци, сме ви приготвили един чудесен гайд, който да следвате.

Май

 

„Отмъстителите: Ерата на Ултрон“ (Avengers: Age of Ultron)

Може и вече да сте гледали новите Отмъстители, но пък ако не сте, побързайте! Преди това може да прочетете нашите десет причини да не го гледате, за да решите дали си заслужава. И в двата случая смятаме, че „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“ е едно интересно екшън начало на блокбъстър периода. Marvel този път отново надскачат себе си с ефекти, безброй експлозии и разрушения, като отново бъдещето на цялата планета е заложено на карта.
– Премиера – 24 април/Вече е в кината


 

„Голямата плячка“ (Big Game)

Виждали сме безброй филми, в които американски президенти се спасяват сами или се осланят на помощта на някой супер войник, който се е пенсионирал заради това или онова. Виждали ли сте как Самюел Джаксън играе президент, разчитащ само на уменията на малко момче в безлюдните финландски гори? Не, не сте. Все още…
– Премиера: 8 май/Вече е в кината


 

„Лудият Макс: Път на яростта“ (Mad Max: Fury Road)

След повече от 30 години Джордж Милър се завръща към корените и ще ни разкаже една малко по-различна история за култовия луд герой Макс, опитващ се да се бори с всичко и всеки на една постапокалиптична Земя. Този път в едноименната роля влиза Том Харди, който удивлява с ролите си във вече няколко доста сериозни филма. И определено „Лудият Макс: Път на яростта“ не е за изпускане, ако питате мен.
– Премиера: 15 май


 

„Утреландия“ (Tomorrowland)

Брад Бърд е един от най-успешните режисьори на анимационни филми. От „Железният гигант“ (The Iron Giant), до „Феноменалните“ (The Incredibles). Сега той ще ни запознае с една по-различна страна в „Утреландия“ на Disney. В това екшън sci-fi приключение Джордж Клуни влиза в ролята на шантав професор, а Брит Робъртсън е неговата ненадейно появила се помощница.
– Премиера: 22 май


 

„Перфектният ритъм 2“ (Pitch Perfect 2)

Падате ли си по модерни мюзикъли тип „Step Up“, то може би „Перфектният ритъм 2“ ще ви хареса. Това е историята на група колежани, които танцуват и пеят акапелно. Освен всичко това, филмът е и комедия, така че защо не?
– Премиера: 29 май


 

„Сан Адреас“ (San Andreas)

В новата екшън драма от Worner Bros. Скалата ще влезе в ролята на Рей – пилот на хеликоптер, който ще опита да стигне от Лос Анжелис до Сан Франциско, за да спаси дъщеря си. Всичко това, след като брутално земетресение е опустошило Калифорния.
– Премиера: 29 май