Снимка: taste of cinema

Биографичният филм за Стив Джобс, който в момента е на етап пре-продукция, претърпя спънка. Ролята на изпълнителния директор на Apple трябваше да бъде изиграна от Крисчън Бейл (трилогията „Черният рицар“), който обаче ненадейно се отказа от това и сега екипът търси подходящия актьор, който да го замести.

ВИЖ ОЩЕ: Нийл Бломкамп се завръща с Chappie през 2015

Както знаете, сценарият за филма по книгата на Уолтър Айзъксън в момента се готви от Аарън Соркин („Социалната мрежа“, „Кешбол“) и е очевидно, че можем да очакваме много силен филм. Щом заговорим и за режисьора, вече става наистина сериозно. Дейвид Финчър („Социалната мрежа“, „Боен клуб“) се беше заел с режисьорската работа, но беше заменен от любимия на много Дани Бойл („Слънчева светлина„, „Беднякът милионер“), след като не можа да се разбере с продуцентската къща.

Именно Финчър беше поискал Крисчън Бейл да поеме ролята на Стив Джобс, смятайки го за подходящ. Много хора бяха доволни от избора, тъй като Бейл е изключителен актьор, а и с едни кръгли очила определено би паснал точно на място. Самият той обаче е решил, че не трябва да играе Джобс в бъдещата продукция, тъй като, по собствените му думи, не бил подходящ.

Разбира се, няма как да не споменем и другите имена, спрягани за ролята на директора – така или иначе позицията е свободна. Първоначалната идея на всички била Джобс да бъде изигран от Леонардо ДиКаприо. Аз лично не вярвам той да пасне добре… Ащън Къчър пък вече си изгърмя куршумите с посредствения JOBS от 2013 година.

За момента знаем само за един сигурен актьор, които ще вземе участие в предстоящата биография – Сет Роугън („Ананас експрес“, „Суперяки“) ще влезе в ролята на Стив Возняк. Слухът е, че и Джесика Частейн (предстоящият „Interstellar“, „Южнячки“) ще е част от състава, но не се знае все още каква роля ще заеме.

Кой бихте искали вие да видите в ролята на Стив Джобс и защо? Кой би паснал най-добре зад кръглите очила според вас? Споделете в коментарите.