С Android Auto – една от поредните новости, представени на конференцията Google I/O, Google най-накрая пренася своята платформа и в колите, отговаряйки на CarPlay на Apple.

Концепцията е изключително проста: качвате се в автомобила, свързвате Android смартфона си чрез Bluetooth с Android Auto и интерфейсът се пренася на арматурното табло. След това можете лесно да достигнете до опростени версии на няколко приложения, които е най-вероятно да използвате, докато шофирате – навигация, изпращане на съобщения, слушане на музика. Кое е обаче най-важното и впечатляващото в Android Auto? Това, че може изцяло да се командва гласово благодарение на Voice Search на Google.

Първите автомобили, които ще поддържат Android Auto, ще се появят още до края на годината, съобщиха от Google. В списъка на партньорите им са 28 автомобилни производителя, сред които има и по-масови марки като Fiat, Ford, Nissan, Opel и Skoda, например, и луксозни като Maserati и Bentley. Ето и пълният списък:

android-auto-car-brands

Любопитно е, че някои от тези брандове ще поддържат и конкурентната CarPlay, така че ако си купувате техен автомобил в близкото бъдеще, вероятно ще можете да избирате дали да използвате системата на Apple или тази на Google. Ето и кои автомобилни брандове ще работят с CarPlay на Apple:

Apple-car-brands

Сподели
Предишна страницаПутин цъфна на гърба на дизайнерски позлатен iPhone
Следваща страницаБърз поглед над новия LG G3
От години работи в сферата на медиите, рекламата и маркетинга. Интересува се от всичко ново, любопитно и креативно, както и от начина, по който динамичните промени и развитието на технологиите в съвременния свят се отразяват на хората.