iphone apple

Всяка година септември е месецът на Apple. Тогава компанията показва новите си смарфони и някоя и друга допълнителна услуга или продукт. За тази година планът не е по-различен, като чакаме да видим ъпгрейднатата версия на миналогодишните устройства, а и още доста неща. Нека да обърнем внимание на това какво да очакваме от събитието тази седмица. Разбира се, ще започнем с iPhone 6S и iPhone 6S Plus.

iPhone

 

Според това, което всички за момента знаем, в сряда ще видим два нови iPhone модела – 6s и 6s Plus. На външен вид те не би трябвало да са различни от миналогодишните, каквато е традицията с тези моделите, но пък за сметка на това ще притежават ъпгрейднати характеристики. Е, не изключваме и малко по-голямата дебелина, която се предполага че ще се дължи на по-различен алуминий, който да ограничи възможността за огъване.

Новите устройства трябва да притежават Force Touch технологията, която бе представена за първи път с умния часовник Apple Watch по-рано тази година. Тя ще позволи на iPhone да разпознава къде по екрана натискате и колко силно, което ще доведе до интересни нови възможности. Очакваме разработчиците да покажат каква работа може да се намери за подобна функционалност – например в игри и приложения, които активно използват интеракцията на пръстите ви с дисплея. Освен всичко останало, според 9to5Мac пък, Force Touch може да бъде преименуван в iPhone 6S. Името, за което се говори, е “3D Touch Display” или Deep Press. Въпросът е дали звучи по-добре?

[cquote]Ще видим ли iPhone с 2GB RAM?[/cquote]

Apple-iPhone-6-iPhone-6-Plus-Picture-15

Характеристики

Когато говорим за характеристиките, най-много шум в последно време се вдига около оперативната памет на устройствата и тените камери. Разбира се, те ще бъдат с по-бързия A9 процесор. Всички предполагат, че най-накрая Apple ще добави още 1GB RAM към iPhone и той ще започне да работи с 2GB оперативна памет. За камерата пък се говори, че ще бъде 12-мегапикселова, което ще е сериозен ъпгрейд от 8-мегапикселовата в предходните няколко модела. С нея ще може да се записва и 4K видео. Предната такава се очаква вече да бъде 5MP и вероятно ще има светкавица. С популярността на селфитата в последно време, това не е изключено.

Цветове и всичко останало

Интересна е информацията, че предстоящият iPhone ще се прадлага и в един нов цвят – златисто-розов. Разбира се, това няма да е чисто злато както при Apple Watch, но ще е същото на цвят, за да си подхождат. Oчаква се Touch ID да бъде с подобрена функционалност, бързина и сигурност. Не знаем нищо друго кой знае какво, тъй като Apple умело прикриват новите неща.

Няма промени в цените на iPhone 6s и 6s Plus. Смартфоните ще дойдат в три версии – с 16/64/128GB вградена памет, като по-малкият модел ще започва от 699 евро, стигайки до 899 евро (в зависимост от вградената памет), а по-големият от 799 до 999 евро. Цените на старите iPhone-и трябва да паднат с по 100 долара респективно, а iPhone 5C да спре да се продава. Не очаквайте да видите iPhone 6C на това събитие, нито на някое друго скорошно.

iPhone-6-Plus-Cover

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS