Във Франция се провежда най-големият форум за климат в момента – официалните представители на 196 страни по света дискутират начини за намаляване емисиите на въглероден диоксид и за борба с глобалното затопляне, което все повече и повече се превръща в опасност. Един от говорителите на сцената тази година е и нашият любим предприемач Илон Мъск, който също имаше какво да каже.

Основателят на Tesla Motors, SpaceX и SolarCity е един от хората, които най-сериозно се опитват да ни внушат, че чистата енергия е бъдещето. Той все по-ожесточено се бори с изкопаемите горива и е споделял мнението си неведнъж. На форума вчера той излезе на сцената, за да сподели своето виждане за нов начин, с който можем да се преборим с въглеродния диоксид.

Според Мъск, за да скъсаме с нуждите си от изкопаеми горива, трябва да наложим такса – такса, която да е задължителна за компаниите, които са зависими от горивата. По този начин можем или да ги премахнем от бизнеса, или да ги пренасочим към нови и безопасни процеси за получаване на енергия.

По-долу можете да гледате двете части от лекцията на Илон Мъск в Париж. Втората част включва въпроси от публиката.