LG-G-watch

Изтекоха спецификациите на LG G Watch – първият умен часовник, който ще използва операционната система Android Wear.

В сравнение със забуления в мистерия Moto 360, вече знаем доста за G Watch, но все пак последната информация разкрива и нови подробности. За начало умният часовник на LG ще има батерия с обем от 400 mAh, в сравнение с 300 mAh батерията на Galaxy Gear 2. Според производителя това трябва да даде на G Watch живот на батерията от 36 часа, а пълното й зареждане ще отнеме по-малко от 2 часа.

Устройството има 1.65-инчов дисплей с резолюция от 280 х 280, което се равнява на 240 ppi гъстота на пикселите. LG G Watch ще има и 4 GB вътрешно пространство, Snapdragon 400 процесор, подкрепен с 512 MB рам памет. Синхронизацията със смартфон ще се извършва чрез Bluetooth 4.0 LE, а  устройството ще има и редица сензори, като „крачкомер“ и сензор за светлина. Зареждането ще става чрез стандартен MicroUSB порт.

Като първото устройство, използващо Android Wear, LG G Watch ще служи и като референтно устройство за платформата, подобно на ролята на Nexus устройствата. Един от по-интересните слухове дори гласи, че Google ще раздават бройки от умния телефон безплатно по време на Google I/O в края на този месец.