Apple-iPhone-6-iPhone-6-Plus-Picture-20

Следващите модели iPhone трябва да дебютират през септември, вероятно на 9-и, като се очаква те да дойдат с новата технология Force Touch, представена заедно с последния MacBook. Колегите от 9to5mac разкриват малко повече подробности за това какво може да видим през есента.

Изглежда Force Touch ще се използва за команди за бърз достъп, менюта, които се появяват с плъзгане на пръста по екрана, както и други нови функции. 9to5Mac публикува и конкретни примери за прилагането на новата технология.

В следващия iPhone с Force Touch ще има възможност да се отвори специфичен екран от приложение, вместо стандартното главно меню, както и да се пропускат определени страници. Maps пък ще позволи директно да се стартира навигация завой-по-завой на зададената дестинация.

Подобно на Apple Watch, и при предстоящите iPhone-и Force Touch ще се използва за отваряне на нови менюта, но вместо те да се показват на целия дисплей, ще излизат като изскачащи прозорци. 9to5Mac пише, че те може да се появяват на мястото, където сте натиснали екрана, или да се виждат в долната му част, подобно на Share менюто в iOS. Ще е налична и опция за Force Touch на песен в Apple Music, с което да излезе меню за добавянето й към плейлист или за запазване за слушане в офлайн режим.

С Force Touch ще се въведат и нови начини за контрол на приложения, както е при Mac. През септември Apple трябва да разкрие повече подробности, но не е изключено американската компания да даде възможност на разработчиците да дадат интересни идеи за приложението на Force Touch.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS