huawei-watch

Една от изненадите от IFA събитието на Huawei тази година беше премиерата на първия умен часовник от компанията. За Huawei Watch китайците са били вдъхновени изцяло от класическите швейцарски часовници, представяйки премиум носимо устройство, което изглежда и се чувства както като умна джаджа, така и като изискан аксесоар. За часовника Ричард Ю казва:

„От Huawei сме решени да продължаваме с иновациите и създаването на нови продукти, които да удовлетворят нуждите на нашите потребители. Първият часовник от семейството ни носими устройства бе създаден след дълги проучвания, които показаха потребителската нужда за умни аксесоари […] Без съмнение носимите устройства ще останат една от най-значимите моди при устройствата изобщо и използвайки технологиите и иновации на Huawei, Huawei Consumer BG се цели да бъде лидер в сферата на носимите устройства“.

huawei-watch-event-picture-1

Характеристики

Huawei Watch работи с последна версия Android Wear, която ще му позволи да се свързва както с Android смартфони, така и с iPhone. Характериските му включват 1.4-инчов AMOLED дисплей с резолюция 400 х 400 и 286ppi гъстота на пикселите. Това прави часовникът на китайската компания този с най-добър дисплей до момента, а покритието от сапфир-кристал го приближава още повече до швейцарските часовници от висока класа.

Huawei Watch е с дебелина 11,3 милиметра и тежи между 61 и 131 грама, в зависимост от каишката. За такава можете да изберете между плетена неръждаема стомана, солидна неръждаема стомана в няколко цвята и два вида кожена каишка. Ширината на лъга е 18 милиметра, което според Huawei дава възможност за съвместимост с всякакви каишки от този размер. Сензорът за сърдечен ритъм пък обещава ползотворни тренировки.

Когато говорим за съвместимост, Huawei Watch поддържа Android 4.3 и по-висока версия, както и iOS 8.2 и по-нагоре. OTA ъпдейтите също ще са възможни, а свързаността става чрез Bluetooth на разстояние до десет метра. Wi-Fi също е наличен. Батерията е 300 mAh и трябва да издържа около ден и половина на ползване. Зареждането става за 75 минути. Ако имате навик да мокрите часовника си, не се притеснявайте – Huawei Watch е водоустойчив със сертификат IP67. Последното, което може да ви заинтригува са някои от функциите – освен очакваната възможност да можете да „потърсите“ телефона си, също ще можете да контролирате смартфона си с глас, както и да сваляте и слушате музика (чрез Bluetooth безжични слушалки).

Цена и премиера на пазара

Цената на Huawei Watch ще бъде между 399 и 699 евро, когато излезе на пазара през октомври. В САЩ той ще може да се поръча още този месец, а радващата новина е, че можем да го очакваме и в България. Цената пък, ако сте се зачудили, ще зависи от това кой дизайн изберете и каква каишка желаете.

huawei-watch-event-picture-2

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS